1. Mięso mielone przełóż do wygodnej miski.
2. Dodaj, przeciśnięte przez praskę, dwa ząbki czosnku i drobno pokrojoną dymkę.
3. Następnie, dodaj starty na tarce ser i dopraw solą, pieprzem do smaku. Wymieszaj wszystkie składniki.
4. Do drugiej miski wlej mleko i wbij jajka. Dopraw solą i całość wymieszaj trzepaczką lub widelcem.
5. Z masy jajeczno-mlecznej, usmaż cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, ale tylko z jednej strony na złoty kolor. (Powinnaś otrzymać 5 naleśników).
6. Na stronę nie smażoną każdego naleśnika, nałóż porcję nadzienia mięsnego i ciasno zawiń w rulon.
7. Tak przygotowane naleśniki, ułóż w naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym olejem i piecz przez 30 minut w piekarniku, rozgrzanym do 180°C.
8. Zapiekane mięsne naleśniki, podawaj na gorąco bezpośrednio po przygotowaniu. Smacznego!