Przygotujesz ją szybko w piekarniku, dzięki czemu oszczędzasz swój cenny czas i zaspakajasz nawet najbardziej wybredne podniebienia swoich bliskich. Do dzieła!
1. Młodą cukinię razem ze skórką umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój wzdłuż na plasterki.
2. Jedną stronę każdego plasterka, polej oliwą z oliwek.
3. W wygodnej misce, wymieszaj bułkę tartą z parmezanem.
4. Do panierki, dodaj również oregano, posiekaną, świeżą bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki, dobrze ze sobą wymieszaj.
5. Plasterki cukinii, przyłóż do panierki stroną wysmarowaną oliwą.
6. Teraz, polej oliwą z oliwek drugą stronę plasterka cukinii i również zanurz w panierce. Tak przygotowaną cukinię, ułóż na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 ° C, przez 15 minut.
8. W tym czasie, wymieszaj w misce wszystkie składniki aromatycznego sosu. Gotowe!