O tym jakie, zdrowotne i bezcenne właściwości dla naszego zdrowia mają ryby, nie muszę nikogo przekonywać. Oprócz wielu witamin, składników mineralnych i kwasów omega-3, ryby przygotowane w genialny sposób są pyszne i potrafią zachwycić smakiem nawet najbardziej wybredne podniebienie. Łosoś przygotowany w ten sposób, nie ma sobie równych. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. Na blaszce wyłożonej folią aluminiową, wyłóż łososia i dopraw go do smaku solą i pieprzem.

2. Następnie, poukładaj na nim pokrojoną w cienkie piórka cebulę.

3. W misce, wymieszaj majonez z sokiem z cytryny, musztardą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przygotowaną marynatą, wysmaruj rybę na całej powierzchni.

4. Na koniec, posyp całą powierzchnię łososia startymi na tarce o drobnych oczkach serami.

5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 ° C, przez 15 minut. Gotowe!

Jeśli lubisz złocistą i chrupiącą panierkę, ustaw piekarnik na funkcję grill na kilka minut. Łososia w pierzynce, podawaj na gorąco z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego!