Przepis nie wymaga dużej ilości składników ani wielu godzin spędzonych przed kuchenką. Dodatkowo, znasz każdy składnik jaki wkładasz do tego przysmaku, dlatego nie musisz martwić się o konserwanty i sztuczne barwniki. Zaskocz swoich bliskich i przygotuj dla nich deser, który z pewnością pokochają. Możesz zaserwować to również swoim następnym gościom, z pewnością poproszą Cię o przepis.
1. W niewielkim garnuszku, w kąpieli wodnej rozpuść masło oraz czekoladę (możesz to wykonać również w kuchence mikrofalowej, jednak pamiętaj aby jej nie spalić).
2. Cały czas mieszając do garnka dodaj mleko skondensowane.
3. Gdy masa będzie jednolita, wsyp do niej wiórki kokosowe. Całość dobrze połącz.
4. Tak przygotowany krem umieść w szklanym słoiczku i odstaw na kilka godzin (około 3-4 h) do lodówki (jeśli to możliwe – na całą noc). Jeśli chcesz użyć go jako krem do ciasta lub ciasteczek – użyj go od razu po zdjęciu z ognia.