Długo zastanawiałam się, czy jestem w stanie sama przygotować je w domu i czy będą chociaż w połowie tak smaczne jak oryginalne. Oglądałam wiele programów kulinarnych i przeszukałam wszystkie strony internetowe, aby dowiedzieć się jak je przygotować.
Nadszedł wreszcie czas próby, który jak mówili moi bliscy – był strzałem w dziesiątkę! Od tamtej pory robię je bardzo często i na najróżniejsze okazje, a zachwytów nigdy nie ma końca. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do wygodnej miski, przesiej mąkę z solą, a następnie stopniowo dodawaj wodę mieszając, zagnieć miękkie i elastyczne ciasto. Przykryj je ściereczką i odstaw na 10 minut.
2. W tym czasie, przygotuj nadzienie: Do mielonego mięsa, dodaj białko jajka, marchewkę (lub marchewkę po koreańsku) i pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, sos sojowy i rozgrzany na patelni olej. Dopraw do smaku solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
3. Gotowe ciasto, podziel na dwie części i z każdej zroluj cienki wałeczek. Wałeczki, pokrój na małe kawałki i cienko je rozwałkuj.
4. Na środku ciasta, umieść porcję nadzienia mięsnego i sklej brzegi pod lekkim ukosem.
5. Na rozgrzaną patelnię z olejem, poukładaj pierożki, a kiedy spód się zarumieni – zalej 1 cm wody i duś pod przykryciem 20-25 minut. Gotowe!