To genialne danie, przygotujesz szybko i w jednym czasie dla całej rodziny. Są wyjątkowo smaczne i pięknie prezentują się również na stole, podczas ważnych uroczystości. Robię je w ten sposób już od wielu lat i gwarantuję, że obok nich nikt nie przejdzie obojętnie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Mielone mięso przełóż do dużej miski i dopraw do smaku solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami.
2. Potem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek.
3. Namoczone wcześniej w wodzie lub w mleku kromki chleba odciśnij i dodaj do mięsa.
4. Na koniec dodaj jajka i dokładnie wszystko wymieszaj.
5. Z przygotowanego w ten sposób mięsa, uformuj zgrabne kotleciki i ułóż je na blaszce, wysmarowanej tłuszczem.
6. Teraz, wszystkie kotleciki wysmaruj keczupem i układaj kolejno: Pokrojoną w cienkie plasterki cebulę, majonez, pomidory pokrojone w plasterki, paprykę pokrojoną w plasterki i plasterki sera.
7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 30 minut. Gotowe!