Delikatna roladka – Pełna aromatu i smaku, Twoi bliscy zakochają się w niej od pierwszego kęsa

Lekka, aromatyczna i wyjątkowo smaczna przystawka, która pozwoli nieco odetchnąć od sycących i ciężkich Wigilijnych potraw.

Prosta i szybka w przygotowaniu roladka z szynką i aromatycznymi dodatkami, zachwyci Twoich bliskich od pierwszego kęsa i długo nie pozwoli o sobie zapomnieć. Spróbuj i przekonaj się sama!

 

SKŁADNIKI:
  • 200 g szynki
  • 100 g marynowanych pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 g serka kanapkowego (twarogowego)
  • 10 g pietruszki
  • 1 słodka czerwona papryka
  • 15 g żelatyny
  • 100 g majonezu
  • 5 g soli
  • 3 g czarnego pieprzu

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Na blacie roboczym, rozłóż folię aluminiową.

 

2. Teraz, poukładaj na niej plasterki szynki (tak jak na zdjęciu).

3. W misce, wymieszaj majonez z serkiem kanapkowym.

4. Następnie, dodaj pokrojone w kosteczkę marynowane pieczarki, drobno pokrojoną paprykę i posiekane zioła. Dokładnie wymieszaj.

5. Żelatynę rozpuść w wodzie, zgodnie z instrukcją na opakowaniu, potem ją wystudź i wymieszaj z przygotowanym nadzieniem.

6. Na plastrach szynki, rozsmaruj nadzienie i zawiń ciasno w rulon, zabezpieczając folią aluminiową.

7. Wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. Gotowe!

 

Przed podaniem, pokrój roladę na grube plastry i ozdób półmisek według uznania. Wesołych Świąt!

error: Content is protected !!