Genialne połączenie niskokalorycznego, zdrowego i delikatnego warzywa z aromatycznymi ziołami i twarogiem, tworzy danie doskonałe i zachwyca swoim smakiem każdego bez wyjątku.
Jedno jest pewne. Tego smaku nie da się łatwo zapomnieć. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Do głębokiej miski, wrzuć pokruszony twaróg, dodaj jajko, szczyptę soli, startą na tarce o grubych oczkach (i odsączoną z wody) cukinię, drobno pokrojony koperek, natkę pietruszki i miętę, a na koniec mąkę. Wszystko dokładnie wymieszaj.
2. Z przygotowanej masy, uformuj okrągłe i lekko spłaszczone kotleciki (powinnaś otrzymać 14-15 sztuk).
3. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem przez 2-3 minuty na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!