Ciasto czekoladowe – Ekspresowy deser dla każdego i na każdą okazję. Koniecznie musisz spróbować.

Do tej pory, jeszcze żadne ciasto nie sprawiło mi tyle przyjemności z pieczenia, co ciasto czekoladowe według tego przepisu. Tani, łatwy i szybki deser, którym zachwycisz wszystkich domowników, rodzinę i przyjaciół. Jestem pewna, że zachwyci również Ciebie. Do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka kefiru
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżki kakao

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Do miski wsyp mąkę, cukier, kakao i wlej kefir. Wszystko dokładnie wymieszaj.

 

2. Formę do pieczenia, wyłóż papierem i wysmaruj masłem. Przełóż do niej przygotowane ciasto i wygładź.

 

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 stopni C, przez 20-25 minut. Jego gotowość sprawdzaj drewnianym patyczkiem lub wykałaczką.

 

4. Po upieczeniu, ciasto wystudź, posyp cukrem pudrem lub polej lukrem. Gotowe!

 

Tak przygotowane ciasto czekoladowe, możesz również przekroić na pół i posmarować bitą śmietaną lub ulubionym dżemem i owocami. Smacznego!

 

 

error: Content is protected !!