Odkąd pierwszy raz przygotowałam nadziewane mięsem placki ziemniaczane, nie chcą nawet słyszeć o innej ich wersji, dlatego z prawdziwą przyjemnością dzielę się z Wami przepisem. Jedno jest pewne, że nikt nie przejdzie obok nich obojętnie, wprost rozpływają się w ustach. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. W dużej misce, wymieszaj mięso mielone z jajkiem, drobno posiekaną cebulką, solą i pieprzem do smaku.

2. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a gdy puszczą wodę – odlej ją i lekko odciśnij ziemniaki.

3. Do startych ziemniaków, dodaj trzy jajka i szczyptę soli. Energicznie wymieszaj całość.

4. Na rozgrzaną patelnię z olejem, nakładaj łyżką cienką porcję masy ziemniaczanej i wygładź.
5. Po chwili, na środku masy ziemniaczanej, ułóż cienką warstwę masy mięsnej i przykryj kolejną, cienką warstwą masy ziemniaczanej. Nadzienie, musi być całkowicie przykryte.

6. Smaż placki na małym ogniu z każdej strony na złoty kolor. Gotowe!

Możesz również zaoszczędzić swój cenny czas spędzony w kuchni, piekąc placki w tej formie w piekarniku. Nie stracą swoich walorów smakowych, a wolny czas możesz wykorzystać na przygotowanie pysznej surówki. Smacznego!