Obok tych bułeczek nikt nie przejdzie obojętnie, więc spróbuj i przekonaj się sama!

1. Zacznij od przygotowania farszu: Widelcem, roztrzep jajko i wymieszaj z serem.
2. Teraz, przygotuj ciasto: W misce, wymieszaj trzepaczką kefir, ocet, sól i cukier. Następnie, dodaj proszek do pieczenia, dwa białka i jedno żółtko oraz mąkę. Dokładnie wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto.

3. Gotowe ciasto, podziel na mniejsze części i z każdej uformuj wałeczek. Następnie, pokrój je na 4-5 cm. kawałki.

4. Z każdego kawałka, uformuj kulkę i rozpłaszcz na okrągły placek. Ułóż porcję farszu i dokładnie sklej ze sobą brzegi. Gotowe bułeczki, układaj na blaszce, przykrytej papierem do pieczenia i wysmaruj je z wierzchu roztrzepanym białkiem.

5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200°C, przez 30 minut. Smacznego!