Przygotujesz go z prostych i łatwo dostępnych składników w zaledwie 10 minut. Koniecznie musisz spróbować, więc do dzieła!

1. Przygotuj garnek z grubym dnem.
2. W garnku, rozpuść masło, a następnie dodaj mąkę i mieszaj, aż uzyskasz jednolitą masę.

3. Teraz, dodaj mleko, cukier, wymieszaj i gotuj do czasu, aż konsystencja przypominać będzie budyń.

4. Na koniec, nie przerywając mieszania, dodaj wanilię. Zdejmij z ognia i odstaw.
5. W tym czasie, przygotuj sos karmelowy: W misce, dokładnie wymieszaj wodę ze skrobią. Na patelni, rozpuść cukier, dodaj 100 ml wody i dokładnie wymieszaj, Następnie, dodaj wodę ze skrobią i mieszając zagotuj.

6. Do formy, najpierw wlej masę mleczną i polej przygotowanym wcześniej sosem karmelowym. Odstaw do wystygnięcia i całkowitego stężenia. Gotowe!

Deser karmelowy, przed podaniem udekoruj posiekanymi orzechami. Smacznego!