Piekę go według tego sprawdzonego przepisu od wielu lat, jednak z czasem nieco go zmodyfikowałam. Uwielbiam eksperymentować w kuchni i chętnie łączę tradycyjne smaki z nowoczesnymi dodatkami. Moi bliscy są nim zachwyceni, dlatego zawsze gości również na moim świątecznym stole. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. W dużej misce, wymieszaj mięso z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą, posiekanymi pieczarkami i przyprawami.

2. Następnie, dodaj trochę startej na tarce o drobnych oczkach mozzarelli, drobno pokrojoną natkę pietruszki i ponownie wymieszaj.
3. Mięso, wyłóż na papierze do pieczenia w cienkiej warstwie, formując prostokąt i poukładaj na środku, pokrojoną w plastry pozostałą mozzarellę.

4. Zawiń mięso ciasno w rulon wraz z papierem i zabezpiecz brzegi i końce dratwą lub sznurkiem.

5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 ° C, przez 50 minut. Gotowe!
Po upieczeniu, odstaw ją do całkowitego wystygnięcia na 2-3 godziny. Przed podaniem, pokrój w plastry i delektuj smakiem i zbieraj pochwały. Smacznego!