Bananowe naleśniki – Bez grama mąki i cukru, doskonałe dla wszystkich pragnących zachować smukłą talię i dbających o zdrowie swoich bliskich

Naleśniki goszczą w moim domu bardzo często i w najróżniejszej postaci. Jednak te podbiły serca moich bliskich od pierwszego kęsa.

Naleśniki bananowe według tego przepisu, możesz jeść zawsze kiedy tylko masz na to ochotę i bez żadnych wyrzutów sumienia. Gwarantuję, że ten smak zachwyci każdego bez wyjątku. Lepiej od razu przygotuj podwójną porcję, bo znikają ze stołu błyskawicznie. Spróbuj i przekonaj się sama!

SKŁADNIKI (Na 5 sztuk):
  • 2 dojrzałe banany,
  • 2 jajka,
  • cynamon (opcjonalnie).

 

PRZYGOTOWANIE:

1. W misce, rozgnieć widelcem (lub blenderem) banany, dodaj ubite jajka i cynamon (opcjonalnie). Dokładnie wymieszaj składniki do czasu, aż się połączą.

2. Na rozgrzanej patelni, smaż na średnim ogniu małe naleśniki na złoty kolor z każdej strony. Gotowe!

 

Bananowe naleśniki podawaj na gorąco, polane odrobiną miodu. Takim śniadaniem lub deserem, uszczęśliwisz w szczególności najmłodsze pociechy. Smacznego!

error: Content is protected !!