
Przygotujesz ją szybko w piekarniku, dzięki czemu oszczędzasz swój cenny czas i zaspakajasz nawet najbardziej wybredne podniebienia swoich bliskich. Do dzieła!
1. Młodą cukinię razem ze skórką umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój wzdłuż na plasterki.

2. Jedną stronę każdego plasterka, polej oliwą z oliwek.

3. W wygodnej misce, wymieszaj bułkę tartą z parmezanem.

4. Do panierki, dodaj również oregano, posiekaną, świeżą bazylię i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystkie składniki, dobrze ze sobą wymieszaj.

5. Plasterki cukinii, przyłóż do panierki stroną wysmarowaną oliwą.

6. Teraz, polej oliwą z oliwek drugą stronę plasterka cukinii i również zanurz w panierce. Tak przygotowaną cukinię, ułóż na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia.

7. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 200 ° C, przez 15 minut.

8. W tym czasie, wymieszaj w misce wszystkie składniki aromatycznego sosu. Gotowe!
