Słodkie „Meteoryty”, robię dla swoich bliskich od wielu lat i zawsze znikają ze stołu błyskawicznie. Dzięki temu mam gwarancję satysfakcji z jedzenia moich bliskich i pewność, że są w pełni naturalne. Pamiętaj, że zawsze możesz je dowolnie modyfikować, dodając do masy ulubione dodatki. Ja i moi bliscy, najbardziej lubimy te z orzechami. Spróbuj i przekonaj się sama!

1. Wyłuskaj orzechy włoskie z łupinek i posiekaj je nożem.

2. W rondelku garnku roztop masło, dodaj cukier i miód. Gotuj na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż cukier całkowicie się rozpuści.

3. Herbatniki zmiel blenderem i dodaj do garnka z roztopionym masłem wraz z orzechami. Dobrze wymieszaj masę i odstaw do wystygnięcia.
4. Wysmarowanymi olejem dłońmi, uformuj z masy małe kulki.

5. W kąpieli wodnej, rozpuść czekoladę i zanurz wszystkie kulki. Poukładaj je do zastygnięcia na ruszcie lub papierze do pieczenia. Gdy czekolada stężeje, wstaw kulki do lodówki na całą noc. Gotowe!
